"Průkaz do života"

13. 9. 2008 0:08
Rubrika: zamyšlení

Tak, dneska zase zkouším něco spatlat dohromady, Doufám, že mi všechna ta slova nějak pomohou, abyste pochopili, co tím chci říct. Takže:

Nedávno jsem četla článek o řidičích, jimž byly navráceny jejich ztracené body a tohle mě napadlo.

 

Všichni se řítíme našim světem, někteří devadesátkou podle pravidel, jiní dvě sta kilometrů za hodinu a je jim to fuk. Teď ovšem nemluvím jen o řidičích dopravních prostředků, tímhle myslím všechny lidi kolem nás i nás samotné. Řítíme se životem a někdy ani pořádně nevíme kam. Někteří se tuhle cestu životem už naučili řídit a někteří jen pořád tápou a dívají se na lidi, kteří kolem nich letí někam dál. A stejně jako pro řízení v autě existuje učitel, ale o tom až zachvilku.

 

Lidé, kteří chtějí řídit auto nebo jiný dopravní prostředek musí mít za sebou autoškolu, složit zkoušky a teprve pak dostanou řidičák s nějakými body. Když se jim náhodou něco stane nebo na něco zapomenou, body se jim odečítají a odečítají. Když ztratíte všechny body, řidičák Vám seberou a vy nesmíte nějakou dobu řídit.

V životě je to jinak. Tím, že se narodíme, dostáváme jakýsi „průkaz“ k cestě životem a až pak se učíme, jak máme řídit svůj život. Tenhle „průkaz do života“ není žádný papír s fotkou, nic na co si můžeme sáhnout. Má však jen jediný bod, který my velmi brzy ztrácíme. Ztratit jej totiž není vůbec těžké, stačí se jen provinit proti zásadám, které jsou vyhlášeny. Na silnici máme zákony a i ve světě máme zákony, které se mají dodržovat. Kdosi ty zákony vydává a ten taky dohlíží na jejich dodržování(zjednodušeně). Stejně je to i s tím naším jednobodovým průkazem. Poskytovatel našeho „průkazu do života“ (tj. dárce života) má také své zákony, které chce, abychom dodržovali. Pokud nechceme, sebere nám náš jediný bod. Ta ztráta pak neznamená, že nám „průkaz do života“ někdo sebere a my nesmíme žít, takhle by nás na světě moc nebylo. Ta ztráta znamená, že nesmíme vejít do Nebeského království. A to je ten největší trest, který můžeme dostat…

Ale Ten, který nám kdysi dal život má pro nás nabídku. Stejnou jako mají úřady pro řidiče, kteří ztratili své body. Nabízí nám, že nám náš bod vrátí. Chce jen, abychom mu věřili, abychom litovali, co jsme provedli, abychom ho poslouchali a abychom se co nejvíce snažili už o náš bod nikdy nepřijít. Jednoduše, abychom ho nechali nás učit být v životě takoví, abychom o bod už více nepřišli. Učit nás řídit naše kroky. Chce se stát našim učitelem a nic za to nechce. A to je férová nabídka. Ale protože my lidi jsme v životě dost nepoučitelní, musí nám ten bod vracet znovu a znovu. Musíme už „jen“ nechat se dál učit a prosit za odpuštění hříchu, který nám ten bod sebral a vlastně i všech ostatních.

 

A ta teď asi nejdůležitější věc. Když chcete řídit auto, potřebujete řidičák, který si musíte zaplatit. Téměř vše ve vašem životě musíte platit. Váš život však platit nemusíte, to je DÁREK, který jste obdrželi a proto je dobré si ho cenit, páč už ho nikdy znovu nedostanete.

A další věc. Když přijdete o body na řidičáku, přihlásíte se na jakési školení, za něž zaplatíte 8300Kč. Jen proto, abyste dostali zpět to, co jste vlastní vinou pozbyli. Ale v životě to tak neplatí. Bůh je gentleman a nemá pro nás v životě žádnou překážku, proč bychom se nemohli spokojit se životem „bez bodu“. Jenže pokud jsme už Boha jednou poznali, nechceme se s takovým životem spokojit a nechceme se spokojit s životem bez Boha. A když nám Bůh vrací náš bod, NIC po nás nechce. Mohla bych říct, že nám bod vrátí zdarma, ale tak to není. Náš bod už byl vykoupen předem. Ježíš umřel na kříži za to, abych já mohla dostat zpátky svůj bod. Nejen já, ale my všichni díky němu dostáváme svůj bod zpět. Dostáváme ho zpět, protože Bůh nás má rád, protože nás miluje, protože jsme Jeho děti a On se o nás stará. Protože je laskavý, milosrdný, protože v Něm je naděje, protože On je láska.

 

 

Tak doufám, že se to aspoň trochu dalo pochopit, díky za minuty věnované čtení a přeji krásný ráno/ dopoledne/ poledne/ odpoledne/ večer nebo krásnou noc :-)

 

JHP

Zobrazeno 2210×

Komentáře

vajgl

Náhodou jsem dnes objevil tuto stránku a po přečteníčlánku od "sleja" mohu říci jen následující:
Jsem řidič z povolání a mám jisté ůkoly a povinnosti(dovézt zásilku v čas a v pořádku do cíle mé cesty.
Mnohdy je třeba(pro dodržení času doručení)trochu porušit ta "pravidla" silničního provozu,ovšem je to někdy důležité.Naše vozy mají modré majáčky nikoliv proto,aby se saniťáci dostali rychle na sváču,jako to dělají právě ti,co nám potom ty body a řidičáky sbírají.
Naše práce je (dle mého názoru)smysluplná,potřebná,občasným hříškem nutně provázená bohulibá činnost.
Pokud se mýlím,pokud tato činnost není Pánu po chuti,nechť to dá najevo.
Zachraňovat to,co "ON"sám nestačil(nebo snad už měl padla?)mi přijde FAIR

lilie

úžasná myšlenka-moc diky!! :)

Zobrazit 11 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz