Volba

10. 12. 2007 7:34
Rubrika: nezařazeno | Štítky: volba

Usrkávám horkou kávu. Svět se pomalu probouzí ze spánku, protože den teprve přichází. Nastane až za několik okamžiků.

Ohlásí se vycházejícím sluncem. Ticho svítání nahradí hluk dne. Klid osamělosti vytlačí dusot lidských kroků. Do útočiště časného rána vtrhnou rozhodnutí, která bude nutné učinit, a termíny, jež bude potřebné dodržet. Pro příštích dvanáct hodin budu vystaven denním povinnostem.

A tak zrovna nyní je ta pravá chvíle, abych si položil některá předsevzetí…

Volím lásku...

Žádná okolnost nemůže ospravedlnit nenávist, žádná nespravedlnost nemůže být důvodem pro zahořklost. Rozhoduji se pro lásku…

Volím radost...

Chci se dnes radovat celý den. Chci se radovat s lidmi, se kterými tento den trávím. Odmítám hledět na ně jako na něco menšího než lidské bytosti. Odmítám přijímat problémy jinak než jako nové zkušenosti.

 

Volím pokoj...

Chci žít odpuštěním. Chci odpouštět tak, abych mohl žít.

Volím trpělivost...

Chci přehlížet všechny potíže, které svět přináší. Namísto abych zlořečil někomu, kdo se postavil na mé místo, chci ho vyzvat, aby tam zůstal. Než si stěžovat, žečekání e příliš dlouhé, chci tuto chvíli využít k odpočinku. Místo abych zatínal pěsti nad novými povinnostmi, chci se k nim postavit s radostí a odvahou.

Volím laskavost...

Chci být laskavý k potřebným, protože jsou povětšinou osamělí. Chci být laskavý k bohatým, protože žijí ve strachu. Chci být laskavý k nelaskavým, protože pak budu laskavý i sám k sobě.

Volím dobrotu...

Chci žít raději bez prostředků, než abych je nečestně získal. Chci být raději přehlížen, než abych se vyvyšoval. Chci vyznávat hříchy a slabosti dříve, než propadnu pokušení.

Volím věrnost...

 

Svá předsevzetí chci denně plnit. Mojí dlužníci nemusí litovat, že mi důvěřují. Moji společníci nebudou mít důvod zpochybňovat má slova. Moje přítelkyně nebude muset pochybovat o mé lásce a moji rodiče se nikdy nebudou obávat, že se jim syn nevrátí domů.

Volím jemnost...

Silou se nic nezíská. Chci být jemný. Mám-li zvýšit svůj hlas, pak ať je to jenom ve chválách. Mám-li sevřít svou pěst, pak ať je to jenom v modlitbě. A mám-li něco vyžadovat, pak jenom sám od sebe.

Volím sebekontrolu...

I když mé tělo je smrtelné, chci se svým duchem upínat lásce. Odmítám zabývat se tím, co zetlí, protože vím, že platí věčný řád. Rozhoduji se pro kontrolu sám nad sebou. Chci se opájet pouze radostí. Rozhoduji se pro sebekontrolu.


Láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, jemnost a sebekontrola. S nimi chci být dnes spojen. Jestli se mi to podaří, budu děkovat. Jestliže selžu, budu hledat milost a odpuštění. A až tento den skončí, položím svou hlavu na polštář a budu odpočívat

Zobrazeno 1253×

Komentáře

Ki-ki

To je opravdu hrozně krásný zamyšlení, tohle si číst každý ráno, tak mě to k opravdu "nakopne" k tomu, chovat se jinak, jinak prožít celý den...Dík moc!:)

Lenča

Krásný příspěvek!Děkuju za vyfackování:)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz